vrijdag 14 oktober 2011

Pow Nieuws en Fox News over Occupy Wall Street

Vanavond zag ik een stukje Pow Nieuws waarin de Occupy Wall Street beweging werd afgeschilderd als een stelletje hippies die te lui zijn om te werken en voor het gemak alle succesvolle en hardwerkende bankiers de schuld geven van hun armoede.

Voor de goede orde:  Wall Street heeft een geweldige crisis veroorzaakt, maar is er zelf rijker uit gekomen.  De rekening wordt betaald door de ganse wereldbevolking.  Mensen die per jaar al nauwelijks genoeg verdienen om van te leven zullen straks toch meer belasting moeten betalen.
De Wall Street bankiers betalen 17% belasting -- zoals  Warren Buffet onlangs zei -- en de gewone Amerikaan betaalt 40%.
Hoe komt die belastingdruk zo onevenwichtig in de VS ?  "Its a Wall Street government", en dat is al heel lang zo.

PowNieuws interviewde ook de Alex-bankier Peter Verhaar die zei dat de Amerikanen heel goede redenen hebben om te protesteren. Consistentie is een zwak punt bij PowNed.

Het recht en het gelijk ligt zo overduidelijk aan de kant van de demonstranten dat het voor Fox (zoals alle grote Media in bezit van de Power Elite)  niet mogelijk is om met argumenten deze demonstranten te attackeren.
Wat hun dan rest is om enkele demonstranten er uit te pikken en die menselijke zwakheden toe te dichten en te suggereren dat die voor de hele groep: hippie, kansarm,  lui, stinkend etc.

In Nederland heeft Maurice de Hond onderzoek gedaan, en 32% van de respondenten kan zich wel voorstellen dat ze mogelijk met zo'n protest mee doen.
32% ! Allemaal hippies, lui en jaloers ?


Alex-bankier Peter Verhaar vindt dat wij nauwelijks te klagen hebben.
In Amerika hebben de bankiers het zo ver geschopt dat hardwerkende mensen met twee jobs niet meer voldoende kunnen verdienen voor hun gezin. (*)
Als we ook in Europa zo diep zijn gezonken mogen we hopelijk van Verhaar protesteren. Of zal hij dan zeggen dat we te laat zijn ? Dat we te lui waren om te protesteren toen het nog zin had?
(*) Op een doc. van Michael Moore uit 2009 zag ik dat in de VS de piloten soms een extra baan als kelner moeten zoeken. Een andere piloot moest van voedselbonnen gebruik maken.
Zo weinig verdienen de piloten daar.
Zelfs ik kan het nauwelijks geloven.
Wat is daar aan de hand ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten