maandag 28 november 2011

De Media bepalen onze mening.

Er is een belangrijk stukje waarheid dat je niet in de krant zult lezen.

En dat is: 'De Media bepalen onze mening."

Hier vier citaten van deskundigen:


1. Edward Bernays, de pionier van de moderne propaganda, en bedenker van de term 'public Relations' zei het volgende "The intelligent manipulation of the masses is an invisible government, which is the true ruling power in our country."


2. Bertrand Russell: "There is no nonsense so arrant (= extreem) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action".

3. Aleksandr Solzhenitsyn:
Such as it is, the press has become the greatest power within the Western World, more powerful than the legislature, the executive and judiciary. One would like to ask: by whom has it been elected and to whom is it responsible?
Een voorbeeld.
Een goed gedocumenteerde 'complete controle van de pers' , die ook enorme invloed op de wereldgeschiedenis heeft gehad, is de coup van JP Morgan in 1915.
Uit de annalen van het Amerikaanse Congres weten we dat de grootste bankier, JP Morgan, in 1915 "de Media" onder zijn controle kreeg. Hoe hij dat deed heeft Congreslid Oscar Callaway in 1917 precies uitgelegd.

Waarom hij dat deed staat er niet bij.
Dat zat ongeveer zo:
Engeland en Frankrijk vochten tegen het sterkere en rijkere Duitsland, en verloren.
Duitsland bood vrede aan, met terugkeer naar de oude situatie van voor de oorlog.
Maar dat zou het failliet van JP Morgan hebben betekend, omdat Morgan enorme hoeveelheden goederen en wapentuig had geleverd aan Franikrijk en Engeland.
Als die landen verloren, zou Morgan zijn geld nooit krijgen.

Dus moest Amerika in de strijd worden betrokken, om alsnoch Duitsland te laten verliezen.

Maar er was nog een groepering die er baat bij had als Amerika in de oorlog werd getrokke: de Zionisten. De reden dat de Balfour declaratie werd afgegeven door Engeland was niet zozeer uit dankbaarheid voor Weizmanns uitvinding van aceton, of een romantisch bijbels motief, en zelfs niet omdat de Britten graag een land met westerlingen dicht bij hun Suez kanaal zagen als een soort schildwacht. Het lag anders volgens Samuel Landman, en hij was er bij als medewerker van Weizmann.

Balfourt heeft Israel aan de joden beloofd in ruil voor de joodse inspanning om Amerika in WO1 te betrekken.  Lees hierover Nicholas Lysson, en daarin vooral Samuel Landman's verklaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten