zondag 11 december 2011

Over Griekenland.

In de vorige blog leest U dat de Euro zoveel vertrouwen genoot dat er volop geleend kon worden.
Ook in de zuidelijke landen, waar niet zo veel wordt geproduceerd.
Daardoor bleek op een kwade dag, toen de nieuwe regering in Griekenland aan trad, en de cijfers bekend werden, dat het land er heel slecht voor stond.
Er was een begrotingstekort van 12,7 %.
Euro-landen mogen maximaal 3 % te weinig hebben.
Ofwel: ze mogen elk jaar nieuwe leningen aangaan ter hoogte van 3% van hun jaarlijkse omzet.

William Engdahl, een econoom, oud docent op Princeton, en al jaren een 'Kritische stem' die met veel overtuigende informatie komt  ( Lees in elk geval zijn boek "A Century of War") , gaf kort geleden een verhelderende kijk achter de schermen.  ( Video)

Toen Griekenland in 2002 toe zou treden tot de EU, voldeed het bij lange na niet aan de eisen.
Goldman Sachs werd te hulp geroepen en die verborg een flinke hoeveelheid van Griekenlands schuld in Derivaten.  ( Ze 'kookten de boeken' : pasten boekhoudtrucs toe die bedrieglijk waren).

Zo werd Griekenland toegelaten tot de EU.
[ Noot: de huidige premier Papademos, die volgens P&W journaliste Beugels 'boven de partijen' staat en een goede reputatie heeft, was destijds in 2002 wel de Centraal Bankier, enwist dus van het bedrog.
Later heeft hij nog bij Goldman Sachs gewerkt. Geen echte brave man, als U het mij vraagt.]

[ Ik herinner me een tv reportage over een spoorlijn die in Griekeland werd aangelegd, maar die na 6 maanden al weer werd gesloten:  de kaartjes waren veel te duur.
Dit is een typisch voorbeeld van bankiers die met enkele politici als handlangrers, de bevolking van een land bestelen.   Prof. Robert Bell geeft in zijn boek  'beursbedrog' vele voorbeelden. ]

Eind 2009 zeiden de Chinezen dat ze de US $  wilden verlaten. Dat zou een catastrofe zijn voor de US.
Toen werd plots bekend dat de Griekse schulden veel groter waren dan tot dan toe bekend was.

Toen ging de aandacht van de zwakke $ plotseling over naar de schulden in Europa.
Begin 2010 was er een meeting van Hedgefunds in NY over het Griekse Probleem.
Wall Street begon te speculeren op de ondergang van Griekenland. ( N Y Times )
Toen de Europese politici de crisis hadden bezworen ( voorjaar 2010) maakte S&P alle inspanningen nutteloos: ze verlaagden de rating van Griekenland flink.
Het gevolg was dat veel institutionele beleggers , zoals pensioenfondsen, gedwongen waren hun Griekse obligaties te verkopen.
 ( door hun eigen regels, die voorschrijven dat ze alleen mnogen beleggen in AA of hoger gerate aandelen en niet in lager gerate aandelen of obligfaties.)

Dat maakte die obligaties nog moeilijker te verkopen voor Griekenland, juist toen ze dat zo hard nodig hadden.

Tot zover Griekenland.

Verder spreekt Engdahl nog over het feit dat Amerika zijn productie-bedrijven heeft weggedaan en dus sterk afhankelijk wordt van China.
Hij denkt dat de Amerikaanse Power Elite de Cinezen langzaam in hun web lokt.
Anderzijds is er de strijd tussen China en Amerika. Zo heeft de VS een kleine strijd in Darfur opgehitst en van wapens voorzien en daarna in de Media opgeblazen tot een genocide, alles met het doel om Zuid-Sudan onafhankelijk te maken ( dwz: vazalstaat van USrael ) , zodat China zijn Zuid-Sudanese olie alleen nog kan betrekken zolang Amerika het goed vindt.
[ Hetzelfde beschrijft Keith Harmon Snow, maar dan meer toegespitst op geweld in Zuid Sudan.]
[ Wat te denken van deze quote van een Israelisch minister:
   "We had to weaken Sudan and deprive it of the initiative to build a strong and united state. That is necessary for bolstering and strengthening Israel's national security. We produced and escalated the Darfur crisis to prevent Sudan from developing its capabilities."
- Avi Dichter (Israel's former interior security minister) ] 
( Website 1) ( Pitts

                          --------------------------------------------------------------

Michael Hudson over griekenland: Video.
Hudson: Op Zwitserse Banken staat 45 miljard € die uit Griekenland komen, en door rijke Grieken niet zijn opgegeven als inkomsten.  Nu moeten de gewone werkers de buikriem aan  halen omdat de rijke Grioeken nooit belastinbg wilden betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten